Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltkryddad nötgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttet får vila i en marinad som gör det mört och smakrikt, vilket blir en bra bas till denna enbärskryddade gryta med torkad frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör marinaden. Rör ihop yoghurt, vinäger, lagerblad, kryddnejlikor och ingefära i en stor skål. Skär köttet i 3 cm stora bitar och lägg i marinaden. marinera minst tolv timmar i kylen.
  2. Lägg den torkade frukten i en skål, häll över kokande vatten och låt den mjukna 30 minuter. Häll över frukten i ett durkslag och låt den rinna av.
  3. Ta upp köttet ur marinaden och låt det droppa av. Vänd köttbitarna i mjöl. Skala och tärna löken och skala och hacka vitlöken. Skölj och ansa soppgrönsakerna och skär dem i små bitar.
  4. Hetta upp smöret i en gryta och bryn köttet runtom. Tillsätt lök, vitlök, soppgrönsaker och torkad frukt och fräs under omrörning. Häll på vin och buljong och rör om ordentligt i botten av grytan. Krydda kraftigt med salt och peppar. Krossa enbären lätt och lägg dem i grytan.
  5. Lägg på locket och låt grytan puttra cirka en timme på svag värme. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.