Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltkryddad porterfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kantareller, porter och enbär i en krämig gryta med lingon är ett härligt sätt att ta tillvara på höstens smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och skär i skivor. Bryn köttet i smör. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Ansa svampen. Skölj och strimla purjolöken. Skala och klyfta rödlöken. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna.
  3. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt porter, grädde, fond, soja och lingonsylt, enbär och timjan. Koka upp.
  4. Lägg i köttet och koka sakta under locka ca 5 minuter. Blanda i lingonen.
  5. Servera med potatismos.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 2tingeling 7 december 2011

    Gjorde den med grytbitar av älg, helt underbart god. Högsta betyg!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.