Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltlax
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket uppskattad & lättlagad laxrätt!! Avskräcks INTE av den konstiga ingredienslistan, tillsammans blir de gifta...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela laxbiten i 4 delar. Förgrädda laxen tills den nästan blir klar (ca 10 min)
  2. Blanda alla övriga ingredienser i en bunke. Häll över laxen och grädda i 20 min. 200 grader
  3. Vid serveringen kan man lägga lite mer rårörda lingon och ev. stekta kantareller över. MUMS!!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • abharrysson 6 mars 2008

    Denna är toppen.

  • delikat 27 april 2008

    Bästa betyg! Lätt att laga, annorlunda och gott!

  • cittaprazama 29 maj 2008

    Låter jättegott!!! Detta ska jag prova i helgen

  • camillab 29 september 2008

    Det här är verkligen en favorit och barnen älskar den också! Jag brukar dock inte förgrädda laxen. Använder oftast filéer, lägger i en form saltar lite , rör ihop såsen, häll på och in i ugnen i ca 20-25 minuter.

  • majbarn_88 26 november 2008

    jag ska laga den till maria imorron!! =) // Carro

  • pia61 18 oktober 2009

    Det här var verkligen gott!!! Jag förgräddade inte laxen, hade den inne i 30 minuter istället, blev kanongott!

  • Cindroses 13 februari 2012

    Jättegott! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.