Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltnapoleon

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

potatisbakelse

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj potatisarna och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite smör och krydda med salt och vitpeppar. Efterstek dem i ugnen på 200° i 8 minuter.
  2. Skala och strimla moroten och koka strimlorna mjuka i lättsaltat vatten. Skiva 6 av champinjonerna och stek dem i lite smör. Salta och peppra. Grilla eller stek de övriga 4 champinjonerna hela och stick in rosmarinkvistar som garnering.
  3. Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med viltskaven. Smaka av med vitpeppar och ev en aning salt, slå över kalvfonden och 2 dl vatten och låt det hela puttra någon minut.
  4. Vid serveringen, varva potatis, champinjoner, viltskav, morotsstrimlor, potatis, champinjoner och viltskav. Toppa med rosmarinchampinjonen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.