Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltskav med björnbär, Västerbottenost och rotsellerimos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vilda smaker från norr blir en underbar och läcker rätt! Västerbottenost kan bytas ut mot annan lagrad ost. Prova även med morot eller palsternacka i moset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär selleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt selleri och potatis rinna av. Mosa med en elvisp tillsammans med 1 msk smör. Häll i mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1 tsk salt.
  2. Ansa och strimla löken. Grovriv osten. Stek skavet i 1 msk smör. Låt löken steka med ca 2 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll över 1 dl vatten. Låt sjuda ca 3 minuter. Strö över björnbär.
  3. Servera skavröran med sellerimoset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.