Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltskivor i ugn.

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En jättelätt rätt som sköter sig själv, och Du har tid att förbereda dukning och övrig mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att röra ihop marinaden och pressa ner vitlöksklyftorna efter smak. 2-3 klyftor vitlök tycker jag är lämplig mängd.
  2. Skär köttet i skivor.
  3. Häll lite marinad i botten av en större ugnsform, varva sedan köttskivorna och marinaden samt vitpeppar, svartpeppar mellan varven.
  4. Klä formen med ugnsfolie, skall vara tätt runt formen.
  5. Tillaga i ugn på 175 grader i 1,5 timme. Obs du skall inte öppna folien under tillagningen.
  6. Servera med hasselbackspotatis, klyftpotatis eller ris och en god sallad och ett gott bröd, gärna fullkornsbaguetter eller vitlöksbaguetter.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • farmoringer 17 februari 2008

    Supergott tyckte både gubben min och jag. fast jag tog lite salt också. Det hade du inte med i ditt recept..

  • Kicki8 30 juli 2008

    Detta var en höjdare,alla gillade denna även barnen. Kommer att lagas fler gånger.

  • blisters 5 oktober 2008

    Hej! Vilken höjdare, köttet blev mört och sedan hade man såsen klar. Tack så mycket för detta recept.

  • frejafreja 20 december 2008

    alltså... vad gjorde jag för fel?? såsen skar sig, det var vita klumpar överallt.... va det för att jag hade kelda matlagningsgrädde eller...annars blev köttet väldigt mört o fint men såsen var som sagt inte aptitlig.......

  • gogo 21 december 2008

    Hej. Jag vet faktiskt inte vad du gjort för fel, jag har gjort detta recept så många gånger men det har aldrig misslyckats för mig. Jag använder alltid riktig grädde och fetare creme fraiche, det kanske kan bero på att du använde ngn lättare produkt. Annars är det ett väldigt lätt recept och är lätt att göra och köttet blir väldigt mört. Sen kan man ju "hotta" upp rätten med lite annorlunda grönskaker etc. Pröva igen och lycka till nästa gång.

  • gogo 21 december 2008

    Hej. Jag vet faktiskt inte vad du gjort för fel, jag har gjort detta recept så många gånger men det har aldrig misslyckats för mig. Jag använder alltid riktig grädde och fetare creme fraiche, det kanske kan bero på att du använde ngn lättare produkt. Annars är det ett väldigt lätt recept och är lätt att göra och köttet blir väldigt mört. Sen kan man ju "hotta" upp rätten med lite annorlunda grönskaker etc. Pröva igen och lycka till nästa gång.

  • farmoringer 27 december 2008

    Måste bara uppdatera mitt omdöme. För det här är ju bara såå gott....Plus 5 poäng...Man kan tydligen bara betygsätta en gång, verkar det som..Men kommentea kan man göra flera gånger...Tummen upp. Supergott..

  • farmoringer 27 december 2008

    Måste bara uppdatera mitt omdöme. För det här är ju bara såå gott....Plus 5 poäng...Man kan tydligen bara betygsätta en gång, verkar det som..Men kommentera kan man göra flera gånger...Tummen upp. Supergott..

  • laccey1 23 januari 2011

    Denna rätt var riktigt god. Kommer vi att använda mer ggr. Tack så mycket för receptet.=D

  • The_mama97mia 14 februari 2012

    NU ser jag detta recept - känner mig lite dum för jag har lagt in ett som heter Viltbiff á la Sambal, ok mitt recept har några få detaljer som skiljer. Gott är det hur som.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.