Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltsmakande majskycklingpanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krossade enbär och timjan är en del av hemligheten i detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en högkantad panna och bryn sidfläsket knaprigt. Lägg i kycklingbitar och bryn med fläsket, lyft ur och lägg på tallrik. Lägg i lök, potatis och svamp, bryn i fettet från sidfläsket. Lägg tillbaka kyckling och fläsk, lägg i timjan och enbär. Slå på rödvin, koka upp, slå på grädde och sjud några minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Servera till pressad potatis.
  2. Matvetaren:
  3. Enbär och timjan är kryddorna framför andra som ger viltsmak. Kycklingar uppfödda på majs smakar lite mer, har fin färg och är oftast lite större. Och så fläsket som ger sälta och rökighet. Pressad potatis är perfekta tillbehöret när man inte vill lämna något av såsen på tallriken. Hösten är här!
  4. Vinvetaren:
  5. Till rätten väljer vi Wolf Blass Eaglehawk Shiraz Cabernet som har mycket av naturen i sin smak: fruktigt, syltigt, svarta vinbär, gräs, vanilj. Vinfirman är grundad av Australiens första vinmakarkonsult som reste mellan vingårdarna i sin lilla folkvagnsbubbla. Mouton Cadet är också det ett klockrent val här. Vinet har funnits i 75 år och är ett av vinvärldens äldsta och mest kända varumärken. Här hittar vi svarta vinbär, slånbär och örter i smaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.