Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltstek i gryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Nog inte så dumt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina djupfryst kött. Om köttbiten har ojämn form, bind upp den med steksnöre.
  2. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekgryta och bryn köttet runt om på ej för stark värme. Eller bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Skala löken och skär den i klyftor. Lägg lök, salt och kryddor i grytan. Späd bredvid köttet med hälften av vätskan. Efterstek under lock på svag värme 1 1/4-2 timmar, beroende på hur mört köttet är. Ös steken några gånger med skyn, späd med resten av vätskan. Stick gärna in en köttermometer efter halva stektiden. När termometern visar 70ºC är köttet lätt rosa (lämpligt för rådjur), vid 75ºC är det genomstekt. Tag upp steken och låt den ligga medan såsen görs. Skär sedan köttet i tunna skivor.
  3. Sås: Sila och mät upp skyn, späd med vatten eller grönsaksspad. Vispa ihop mjöl och vatten till en slät redning. Koka upp skyn, rör ner redningen och koka 3-5 min. Tillsätt grädde. Smaka av såsen med något av det föreslagna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.