Vi byter ut gelén mot granatäpple och ger den klassiska viltsteken en modern touch.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°.
- Krydda köttet och bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65–70°, ca 2 tim.
- Förbered såsen under tiden.
Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, fond, soja och timjan i en kastrull. Låt såsen koka 3–5 min.
Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
- Låt köttet vila ca 10 min.
Vispa ur formen med vatten. Häll skyn i såsen och låt den koka upp. Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av såsen. Garnera med granatäpple och gräslök.
- Servera med resten av såsen, smörstekta grönsaker och potatis.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta receptet kommer att användas flitigt. Det blev mycket gott! Granatäpplet gör det hela mycket dekorativt. Tack och full pott från mig.