Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltstek med svamp- och rotfruktspuré och chorizomorötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Traditionell söndagsstek med lite nya smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär små snitt i steken och fyll den med vitlöksklyftor och rosmarinkvistar.
  2. Bryn i smör i het stekpanna. Stek i ugnen i 125 grader tills termometern visar 58 grader. Låt vila.
  3. Vispa ur pannan med lite rödvin. Tillsätt soja, grädde, enbär och gelé. Låt koka ihop en stund och smaka av. Ställ åt sidan.
  4. Fräs svamp, timjan och 2 hackade vitlöksklyftor i lite smör. Ställ åt sidan.
  5. Skala, dela och koka skockor, selleri, kålrot och morötter mjuka i lättsaltat vatten med citronsaft. Häll av nästan all vätska, ta undan morötterna och mixa resten slätt med ingefära.
  6. Hacka svampen och blanda i purén tillsammans med hackad persilja.
  7. Smaka av med salt och lite smör. Fräs chorizon skuren i slantar, tillsätt morötterna mot slutet.
  8. Skär upp steken, värm såsen och servera med puré och chorizomorötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.