- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Traditionell söndagsstek med lite nya smaker.
Instruktioner
- Skär små snitt i steken
och fyll den med vitlöksklyftor
och rosmarinkvistar.
- Bryn i smör i het stekpanna.
Stek i ugnen i 125
grader tills termometern
visar 58 grader. Låt vila.
- Vispa ur pannan med lite
rödvin. Tillsätt soja,
grädde, enbär och gelé. Låt
koka ihop en stund och
smaka av. Ställ åt sidan.
- Fräs svamp, timjan och 2
hackade vitlöksklyftor i lite
smör. Ställ åt sidan.
- Skala, dela och koka
skockor, selleri, kålrot och
morötter mjuka i lättsaltat
vatten med citronsaft. Häll
av nästan all vätska, ta
undan morötterna och
mixa resten slätt med ingefära.
- Hacka svampen och
blanda i purén tillsammans
med hackad persilja.
- Smaka av med salt och lite
smör. Fräs chorizon skuren
i slantar, tillsätt morötterna
mot slutet.
- Skär upp steken, värm
såsen och servera med puré
och chorizomorötter.
Publicerat den
9 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar