En exklusiv terrin med den svenska skogens dofter och smaker. Servera den kall som terrin eller varm som lyxvariant av köttfärslimpa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ställ en långpanna med höga kanter långt ner i ugnen. Fyll den till hälften med vatten. Skala och finhacka lök och vitlök. Smält smör i en stekpanna och fräs lökhacket cirka fem minuter utan att det får färg. Lätt viltfärsen i en bunke. Blanda med lökhack, ägg, flingsalt, svartpeppar och enbär.
- Gör fyllningen. Finhacka champinjonerna och vitlöken. Fräs i smör i en stekpanna cirka 20 minuter tills allt vattnet har avdunstat. Låt svalna något. Blanda i äggulan och salta och peppra.
- Smörj en brödform som rymmer 1½ liter. Fyll den till hälften med färs, lägg på ett lager champinjoner och därefter färs överst. Garnera med lagerblad och rosépeppar och täck med folie. Grädda i vattenbad i ugnen 60 minuter.
- Ta ut formen och stjälp upp terrinen på ett fat. Servera varm eller kall med rödlök, cornichoner och syltlök samt vinbärsgelé och cumerlandsås.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar