Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vin- och citronmarinerade kantareller på rostat bröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig och lyxig kvällsmacka. En smarrig förrätt. Till picknicken. Till vickningen...ja denna goding gör sig bra vid många tillfällen. Hur som är denna goding lättlagad och det går snabbt att röra ihop!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Om kantarellerna är stora, dela dem en eller två gånger. Stek dem hastigt i smör. Salta och peppra. Tillsätt vinet och låt puttra tills vätskan är borta.
  3. Blanda olivoljan, citronsaften, citronskalet, salt och svartpepparn till en marinad.Tillsätt kantarellerna i marinaden och rör om.
  4. Skiva brödet. Rosta brödskivorna mitt i ugnen i några minuter, tills de har fått färg. Tar ca 4-5 minuter.
  5. Lägg kantarellerna på brödskivorna och strö över persiljan. Servera genast.
  6. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.