Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinägerchips

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Har inte provat göra dessa själv ännu men blev så sugen på vinägerchips att jag började söka efter det på internet. Det är ju så gott! Kan riktigt känna den underbara smaken och det vattnas i munnen... Jag har översatt det amerikanska receptet som jag hittat på Martha Stewarts hemsida och inom ( ) skriver jag om det är något som skiljer sig från svenskan. Har ingen aning om antal portioner stämmer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 220 grader och sätt in två plåtar, gärna teflonbehandlade, och värm dem i ca 10 minuter.
  2. Skiva potatisen tunnt och vänd ner dem i olivolja, salt och svartpeppar. Blanda väl.
  3. Ta ut de varma plåtarna och lägg ut potatisskivorna i ett lager och ej ovanpå varandra. Baka tills de är gyllene på undersidan, ca 30 minuter.
  4. Vänd potatisskivorna och baka till de är gyllenbruna överallt, ungefär 15 minuter till.
  5. Undvik att röra runt bland potatisskivorna då det får dem att fastna och bli mindre krispiga.
  6. Ta ut ur ugnen och strila vinäger över. Servera genast!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.