Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinägerinkokt lax

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Inkokt lax med dill och vinäger. Perfekt bjudrätt på buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Dra kastrullen åt sidan. Lägg laxsidan med skinnsidan ner i en ugnsform och häll över lagen. Sätt över aluminiumfolie och baka laxen till en innertemperatur av 48 grader. Ta ut laxen och ta av folien. Låt den svalna i lagen. Kyl laxen i lagen till dagen efter.
  2. Ta upp laxen ur lagen och lägg den på ett serveringsfat och garnera med späda sallatsblad. Servera gärna med sardellmajonnäs och picklade grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.