Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinägerkyckling med blomkålspuré och bönor.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Syrligt skandinaviskt! Riktigt lyxigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg steklökarna i skållhett vatten några minuter, så går de lättare att skala. Koka upp vatten, skär ett kryss i toppen på tomaterna och låt dem sjuda i vattnet en halv minut. Ta upp, skölj i kallt vatten, dra av skalen, dela tomaterna och gröp ut kärnorna. Skär tomatköttet i bitar. Dela kycklingen i jämnstora grytbitar. Hetta upp en gjutjärnsgryta eller traktörpanna med olja och smör. Bryn kycklingen runt om tills den är gyllenbrun och lägg med de små lökarna och vitlöksklyftor med skal mot slutet tills de fått en aning färg. Häll på vinäger, buljong, tomathack, laagerblad och timjanskvist och låt alltsammans småkoka ca 10 minuter. Späd eventuellt med lite mer buljong eller vinäger efter smak. Ta upp kycklingen när den är helt genomstekt. Vispa ner rumsvarmt smör i skyn tills den blir simmig i konsistensen. Lägg tillbaka kycklingbitarna tillsammans med persilja.
  2. Blomkålspurén: Skala potatis och koka i lättsaltat vatten. Koka blomkålen för sig i gräddmjölken tills den är helt mjuk. Ta upp blomkål och potatis men spara gräddmjölken. Pressa potatis och blomkål genom en potatispress. Vispa ner lite av den heta gräddmjölken och smör. Smaka av med créme fraiche, salt, nymalen peppar och ev. lite tryffelolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.