Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsbakelser

 
Skriv ut

Brukar bli ca 35 små underbara bakelser, som går utmärkt att frysa. Men bör tinas i rumstemperatur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten långpanna ca 25*25 cm.
  2. Smält smöret. Vispa äggulorna och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner mjölet blandat med bakpulver, hett vatten och mjölken. Blanda till sist i smöret.
  3. Bred ut smeten i långpannan och grädda näst nedersta fasen i 12-15 minuter.
  4. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner strösocker, vanilj och vinbär.
  5. Bred bärblandningen över kakan. Höj ugnsvärmen till 250 grader och grädda kakan ytterligare 5 minuter på översta falsen.
  6. Skär den avsvalande kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.