Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsbakelser/Vinbärstårta

 
Skriv ut

Jätte goda, syrliga och sommriga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg/botten: 1.Sätt ungnen på 200 grader 2.Smält magarinet. 3.Vispa äggulor och socker. 4.Tillsätt vaniljsockret 5.Blanda vetemjölet och bakpulvret i en annan bunke. 6.Rör ner vetemjölet + bakpulvret, de heta vattnet och mjölken i den bunke du blandat äggulor, socker och vaniljsockret. 7.Och sist det smälta magarinet. 8.Häll upp i en långpanna 9.Sätt in i ungnen i 12-15 minuter
  2. Vinbärsfyllning: 1.Sätt ungnen på 250 grader 2.Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 3.Vänd ner sockret och bären ( låt bären rinna av först ) 4.Bred vinbärsfyllningen över hela kakan. 5.Sätt in i ungnen i 5 minuter.( se upp så att den inte bränns) 6.Låt den svalna 7.Skär upp den i rutor eller ha den som en tårta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.