Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärscheesecake, sockerfri

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Serverade dessa på båda mina barns dop istället för tårta. Går bra att förbereda och frysa men spricker lite. Bären går att byta ut mot andra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna något. Krossa kexen i mixern och blanda med smöret till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm. Gärna med löstagbar botten, klipp då ut bakplåtspapper och lägg i botten för att enklare kunna flytta den ur formen. Ställ i kyl 30 min. Sätt på ungnen 175 gr.
  3. Grädda det tomma skalet ca 5 min. Vispa samman ägg, ost och sötningsmedel i en bunke.
  4. Riv skalet av citronen och blanda ner det, samt citronsaften och svarta vinbär.
  5. Häll smeten i pajskalet och grädda ca 30 min nere i ugnen. Låt stelna och garnera sedan med röda vinbär just före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.