Serverade dessa på båda mina barns dop istället för tårta. Går bra att förbereda och frysa men spricker lite.
Bären går att byta ut mot andra.
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna något. Krossa kexen i mixern och blanda med smöret till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm. Gärna med löstagbar botten, klipp då ut bakplåtspapper och lägg i botten för att enklare kunna flytta den ur formen. Ställ i kyl 30 min. Sätt på ungnen 175 gr.
- Grädda det tomma skalet ca 5 min. Vispa samman ägg, ost och sötningsmedel i en bunke.
- Riv skalet av citronen och blanda ner det, samt citronsaften och svarta vinbär.
- Häll smeten i pajskalet och grädda ca 30 min nere i ugnen. Låt stelna och garnera sedan med röda vinbär just före servering.
Publicerat den
4 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar