Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsgelé

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Få ingridienser, men håller länge ändå.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet och lägg i bären. Låt dem koka upp och krossa dem då och då mot grytans kant. Lägg på lock och låt koka 10 min. Tänk på att det lätt kokar över. Sila bärmassan och låt den självrinna 30 min. Mät saften och koka den 5 min. Rör under tiden i sockret. Koka kraftigt 5-20 min. Gör geléprov genom att hälla lite av gelémassan på en kall tallrik. Dra med en sked tvärs över massan. Rinner den inte ihop är geléet färdigkokt. Ta grytan från värmen. Skumma. Häll upp i varma geléglas och sätt på lock. Jag sätter in det direkt i kylen så det får svalna och stelna där. Vill man så kan man paraffinera och sen sätta lock.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • begeanka 11 oktober 2008

    Jättegott!

  • piusamadeusmozart 7 juni 2009

    Trodde inte det gick så lätt att göra gele på röda vindruvor men eftersom min buske dignade av nästan övermogna bär så fick jag ju pröva. Jättegod blev den också.

  • piusamadeusmozart 8 juni 2009

    Hoppsan, jag har visst skrivit vindruvor i stället för vinbär. Naturligtvis ska det vara vinbär. Med vindruvor skulle det aldrig funka.....

  • gds877 30 augusti 2009

    Jag fick en jättefin gelé, tack för receptet.

  • emmha 3 augusti 2010

    Blev kanon!!

  • Evia 5 augusti 2010

    Hej. Tack för ett lätt och bra recept. Jag gjorde gelén i förmiddags och den blev jättegod. Det tyckte även resten av familjen. Ha en fortsatt bra sommar.

  • otto-lina 9 juli 2011

    super god o enkel att göra

  • berlo 19 augusti 2011

    Ska bli spännande att pröva detta i denna sena kväll. Hör av mig senare om resultatet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.