Instruktioner
Koka upp vattnet och lägg i bären. Låt dem koka upp och krossa dem då och då mot grytans kant. Lägg på lock och låt koka 10 min. Tänk på att det lätt kokar över.
Sila bärmassan och låt den självrinna 30 min.
Mät saften och koka den 5 min. Rör under tiden i sockret. Koka kraftigt 5-20 min.
Gör geléprov genom att hälla lite av gelémassan på en kall tallrik. Dra med en sked tvärs över massan. Rinner den inte ihop är geléet färdigkokt.
Ta grytan från värmen. Skumma. Häll upp i varma geléglas och sätt på lock.
Jag sätter in det direkt i kylen så det får svalna och stelna där.
Vill man så kan man paraffinera och sen sätta lock.
Jättegott!
Trodde inte det gick så lätt att göra gele på röda vindruvor men eftersom min buske dignade av nästan övermogna bär så fick jag ju pröva. Jättegod blev den också.
Hoppsan, jag har visst skrivit vindruvor i stället för vinbär. Naturligtvis ska det vara vinbär. Med vindruvor skulle det aldrig funka.....
Jag fick en jättefin gelé, tack för receptet.
Blev kanon!!
Hej. Tack för ett lätt och bra recept. Jag gjorde gelén i förmiddags och den blev jättegod. Det tyckte även resten av familjen. Ha en fortsatt bra sommar.
super god o enkel att göra
Ska bli spännande att pröva detta i denna sena kväll. Hör av mig senare om resultatet.