Jag har plockat flera liter väl mogna röda vinbär som jag nu har i frysen...så nu blir det vinbärsglass!
Instruktioner
- Rensa bären och mosa eller mixa dem i matberedare eller i mixer.
- Tillsätt kardemumma, äggulor och florsocker till bärmoset. Vispa samman väl.
- Vispa grädden till hårt skum. Blanda ner det i moset i grädden och blanda väl.
- Häll smeten i en lämplig form och frys in den i minst 4 timmar. Ta fram glassen ca ½ timme innan den ska ätas. Stjälp upp den och låt den stå i rumstemperatur.
- Receptet kan användas till alla bär men kanske måste sockermängden minskas om bären är sötare än vinbär.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta recept kan jag verkligen rekommendera!!! Så krämig och fräsch!
Har haft detta och bjudit på som efterätt och det har vart mkt uppskattat:)