Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsglass

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag har plockat flera liter väl mogna röda vinbär som jag nu har i frysen...så nu blir det vinbärsglass!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bären och mosa eller mixa dem i matberedare eller i mixer.
  2. Tillsätt kardemumma, äggulor och florsocker till bärmoset. Vispa samman väl.
  3. Vispa grädden till hårt skum. Blanda ner det i moset i grädden och blanda väl.
  4. Häll smeten i en lämplig form och frys in den i minst 4 timmar. Ta fram glassen ca ½ timme innan den ska ätas. Stjälp upp den och låt den stå i rumstemperatur.
  5. Receptet kan användas till alla bär men kanske måste sockermängden minskas om bären är sötare än vinbär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sarah10 9 augusti 2009

    Detta recept kan jag verkligen rekommendera!!! Så krämig och fräsch!

  • sarah10 9 september 2009

    Har haft detta och bjudit på som efterätt och det har vart mkt uppskattat:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.