Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god glass. Receptet kan användas till alla bär men kanske måste sockermängden minskas om bären är sötare än vinbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bären och mosa eller mixa dem i matberedare eller i mixer.
  2. Tillsätt kardemumma, äggulor och florsocker till bärmoset. Vispa samman väl.
  3. Vispa grädden till hårt skum. Blanda ner det i moset och blanda väl.
  4. Häll smeten i en lämplig form och frys in den i minst 4 timmar. Ta fram glassen ca 1/2 timma innan den ska ätas. Stjälp upp den och låt den stå i rumstemperatur.
  5. Servera tillsammans med bär eller frukt.
  6. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.