Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsgömma

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Söta små bakverk som är lättbakade och som lätt slinker ner! För att variera - byt ut svartvinbärssylten mot annan sylt, eller fyll formarna med bär. det går även bra att baka kakan i en stor form istället för i portionsformar. Grädda den då i ca 25 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna till pajdegen. Smöra folieformar. Spara ca 1/4 av degen till lock. Tryck ut resten av pajdegen i formarna. Klicka i en sked svartvinbärssylt i varje form.
  3. Dela den resterande degen i lika många bitar som det finns formar och rulla ut degen till små kulor. Platta till kulorna till runda lock, lägg deglocken över sylten.
  4. Pensla med ägg och strö flagad mandel över. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  5. Gör du kakan i en stor form ska den gräddas i ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.