Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsgömmor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Detta lilla bakverk i mördegsform med kokostäcke sägs ha varit Selma Lagerlöfs favorit. Kokos var en nymodighet och Selma ville vara modern.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 175 grader. Skär smöret i små kuber och blanda det med socker och mjöl till en deg. Smöra och mjöla cirka 20 små kakformar. Fodra formarna med degen och ställ dem svalt. Smält smöret till fyllningen. Blanda det smälta smöret med socker, ägg och kokos. Täck formarnas botten med vinbär och klicka över kokossmet. Grädda i ugn, 175 grader i 15–20 minuter. Recept från Mårbackastiftelsens samlingar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.