Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsgrottor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Dessa är löjligt enkla att göra men smakar underbart gott! Den mörka sylten gör sig så fint mot den ljusa, ljusa kakan. Vackert. Självklart kan man fylla grottorna med den sylt man tycker bäst om, eller en dumlegodis, eller smält choklad, eller.. Ja med vad som helt enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Mät upp potatismjöl, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor bunke. Rör samman allt med en balongvisp. Dela smöret i kuber och ha i det tillsammans med vattnet i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt degen vila minst 1 timme i kylen.
  3. Dela degen i två bitar, rulla till avlånga längder och dela varje längd i 25 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg i dem i pappersformarna. Gör en grop med pekfingret och fyll sedan varje grotta med ca ½ tsk sylt.
  4. Grädda i ca 10- 15 minuter

Kommentarer (2)

  • Christina56 7 juli 2008

    Vilka grader i ugnen???

  • maland0530 14 mars 2010

    Hur mycket vatten?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.