Baka på förmiddagen och njut av kakan till eftermiddagskaffet. Denna kaka måste bakas samma dag som den ska serveras.
Instruktioner
- Blanda mjöl, hackad mandel, råsocker och salt i en skål. Blanda ner äggen och klicka ner matfettet. Blanda snabbt till en deg.
- Smörj formen med matfett. Klä formen (24 cm i diameter) med degen genom att trycka till degen med fingrarna. Forma en 2 cm hög kant. Sätt ugnen på 150°C.
- Fyllningen:
Skölj vinbären och dra av dem från stjälkarna. Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan ner socker och potatismjöl under vispning. Vänd till sist ner vinbären.
- Täck bottnen med marängfyllningen och baka 20 min i ugnen. Tag ut formen ur ugnen och låt kakan svalna. Dela kakan i 10 bitar och servera.
- Tips:
Äggvitan ska vara så hårt vispad att vispen gör avtryck i äggvitan. När du sedan vänder skålen upp och ner så ska den vispade äggvitan stanna kvar i skålen.
Publicerat den
14 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar