Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärskaka med maräng

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Baka på förmiddagen och njut av kakan till eftermiddagskaffet. Denna kaka måste bakas samma dag som den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, hackad mandel, råsocker och salt i en skål. Blanda ner äggen och klicka ner matfettet. Blanda snabbt till en deg.
  2. Smörj formen med matfett. Klä formen (24 cm i diameter) med degen genom att trycka till degen med fingrarna. Forma en 2 cm hög kant. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Fyllningen: Skölj vinbären och dra av dem från stjälkarna. Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan ner socker och potatismjöl under vispning. Vänd till sist ner vinbären.
  4. Täck bottnen med marängfyllningen och baka 20 min i ugnen. Tag ut formen ur ugnen och låt kakan svalna. Dela kakan i 10 bitar och servera.
  5. Tips: Äggvitan ska vara så hårt vispad att vispen gör avtryck i äggvitan. När du sedan vänder skålen upp och ner så ska den vispade äggvitan stanna kvar i skålen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.