Jättesmarrigt recept. Blir som en liten bakelse.
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt. Blanda mjöl med bakpulver och vanilsocker. Vänd ner det i blandningen.
- Lägg smörpapper i en långpanna (23x33cm). Bred ut smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter tills kakan är ljust gul.
- Innan kakan hunnit steka klart vispa då äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker under omrörning lite då och då. Vispa ordentligt mellan varje gång socker tillsätts.
- Fördela vinbären på kakan. Spritsa marängen ovanpå och strö över mandelspån.
- Grädda sedan kakan i den övre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills marängen är svagt färgad.
- Skär kakan i rutor och njut.
Publicerat den
7 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod! Jag lade i nymalen kardemumma i smeten vilket förhöjde smaken! receptet räcker inte till 20 pers, snarare till 15