Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärskaka med maräng långpannekaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 35-70 portioner
Skriv ut

För en normalstor långpanna. Har du en lite mindre långpanna tag bort 25 % av ingredienserna så blir det lagom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör socker och margarin vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Blanda de torra ingredienserna och rör i omväxlande med mjölk och vatten.Bred ut smeten i den smorda och bröade långpannan.
  2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 15 min.
  3. Under tiden: Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör i sockret och vaniljsockret. Blanda slutligen i vinbären. Dessa kan mycket väl vara djupfrysta.
  4. Ta ut kakan ur ugnen. Höj temperaturen till 250 grader. Bred på vinbärsmassan. Grädda i ytterligare 5 min.
  5. Skär kakan i fyrkanter eller 3 kanter Dessa kan frysas. Skärs de i 3 kanter blir det supermånga och det ser lite mera avanserat ut.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Ekorrungen 7 september 2008

    Jag smakade dom här hemma hos mina föräldrar. Bara smälte i mun. Behöver jag säga mer. MUMSFILIBABBA!!!!

  • holeva 5 augusti 2009

    Försvinnande goda. Smälter i munnen.

  • tigerlilly27 24 juli 2011

    Har gjort denna kaka förut och ska göra den imorgon igen för det är flera som frågar efter den! Supergod är den :)

  • smoothieking 9 oktober 2011

    Blir marängen seg eller frasig? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.