Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärskaka med marängtäcke

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Min farmors bästa kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln i mandelkvarn eller matberedare. Rör socker och smör vitt och fluffigt. Tillsätt äggulorna och mandel och sikta till sist i mjölet. Blanda. Tryck ut degen på en smord plåt eller pajform eller på bakplåtspapper. Häll på vinbären i ett jämt lager. Grädda i 10-20 minuter beroende på bottens tjocklik. Låt svalna.
  2. Sänk ugnen till 150 grader. Vispa upp äggvitorna till marängtäcket riktigt hårt, burken ska gå att vända upp och ner. Tillsätt socker och vispa tills det blir glansigt och bildar små toppar. Bred ut smeten ovanpå vinbären. Grädda kakan tills marängen blir ljusbrun. Låt svalna och servera kakan lite ljummen. Garnera gärna kakan med lite extra röda vinbär och pudra på lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.