En härlig sommarkaka som får mig att längta som besatt till sommaren och allt gott man kan göra av frukt och bär ...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Formen får gärna ha löstagbar botten.
- Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned de torra ingredienserna men spara 1 msk av mjölet. Vänd sist varsamt ned det ljumma matfettet och rör smeten slät.
- Bred ut ca 2/3 av smeten jämnt i bakformen. Lägg i 1½ dl av bären i en plastpåse och tillsätt det sparade mjölet. Skaka om lätt och strö ut bären över smeten. Klicka över den sparade smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Ta ut kakan och höj ugnsvärmen till 200° övervärme.
- Hacka chokladen och strö den över den nygräddade kakan tillsammans med de sparade vinbären och mandeln. Ställ åter in kakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare 5-7 minuter, eller tills chokladen fått svagt gyllenbrun färg. Sikta litet florsocker över kakan då den ska serveras.
Publicerat den
4 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar