Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärskakor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Med svartavinbär i smeten blir kakorna vackert intensivt lila.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och socker och tillsätt det kalla smöret. Nyp ihop med fingertopparna till en deg, eller blanda snabbt ihop i matberedare.
  2. Klä en ugnssäker form ca 21x21 cm med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i bottnen av formen. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills degen börjar få lite färg.
  3. Mixa vinbären fint med mixerstav eller matberedare. Rör ihop ägg och socker. vispa ner mjöl, vaniljsocker och de mixade vinbären. Häll fyllningen i formen och grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan stannat.
  4. Låt svalna och lyft försikitgt upp kakan ur formen. skär i rutor och förvara svalt till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.