Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärslemonad

(1 kommentar)  
Vinbärslemonad Vinbärslemonad
  • Tid: 1 dag 15 minuter
Skriv ut

Frisk syrlig lemonad som spädes lite med vatten annars är den enligt min mening för stark. Mycket god måltidsdryck. Provade även att göra isglass på lemonaden, som barnen gillade. Jag tror den skulle passa att användas till bål också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vinbären i en rostfri bunke. Mosa bären med en potatisstöt.
  2. Tvätta citronerna väl. Riv skalet och pressa ur saften ur citronerna.
  3. Lägg i det rivna citronskalet och citronsaften i vinbärsmoset.
  4. Rör ner sockret.
  5. Häll över det heta vattnet och rör om. Täck över bunken.
  6. Låt kallna och ställ kallt ett dygn.
  7. Sila och häll i kalla rena flaskor. Saften går även bra att frysa.

Kommentarer (1)

  • Cissi71 3 augusti 2010

    Så här såg glassen ut.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.