Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärslikör, röd och frisk

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 månader 30 minuter
Skriv ut

Bären utvecklar sin fulla arom i lag med gin och kryddor.

Ingredienser

Instruktioner

Repa bären, skölj och låt torka. Krossa dem med socker i en glasburk. Krossa enbären en aning och lägg i dem tillsammans med vinbärsbladen. Häll ginen över alltihop och stäng burken och skaka om ordentligt. Låt burken nu stå i 3 månader på ett svalt och mörkt ställe. Skaka burken 1 gång/dag de första veckorna. Efter 3 månader så silar du likören och häller upp den på flaskor. Klart för provsmakning!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.