Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsmousse på kolabotten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Svartvinbärslikör och söt kolabotten i god kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kolabotten: Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Blanda till en deg.
  3. Lägg ett smort bakplåtspapper i botten på en rund form, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen och grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
  4. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Lyft upp dem och smält dem i en kastrull i ½ dl av saften. Blanda gelatinblandningen med resten av saften och crème de cassis.
  5. Vispa grädde och socker och blanda ned yoghurt och saftblandning. Ta upp kakan och diska formen. Klä kanten med bakplåtspapper eller overheadfilm. Lägg tillbaka kakan och bred moussen över. Låt stå i kylen för att stelna.
  6. Garnering: Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med vinbärssaft och crème de cassis i en kastrull. Låt svalna. Skeda geléet över kakan när den stelnat en aning och ser ut som ovispad äggula i konsistensen.
  7. Garnera med vinbär och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.