Svartvinbärslikör och söt kolabotten i god kombination.
Instruktioner
- Kolabotten: Sätt ugnen på 200°.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Blanda till en deg.
- Lägg ett smort bakplåtspapper i botten på en rund form, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i formen och grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
- Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Lyft upp dem och smält dem i en kastrull i ½ dl av saften. Blanda gelatinblandningen med resten av saften och crème de cassis.
- Vispa grädde och socker och blanda ned yoghurt och saftblandning. Ta upp kakan och diska formen. Klä kanten med bakplåtspapper eller overheadfilm. Lägg tillbaka kakan och bred moussen över. Låt stå i kylen för att stelna.
- Garnering: Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med vinbärssaft och crème de cassis i en kastrull. Låt svalna. Skeda geléet över kakan när den stelnat en aning och ser ut som ovispad äggula i konsistensen.
- Garnera med vinbär och citronmeliss.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar