En mycket god paj med en sötsur smak. Jag bakar den ofta när vinbären har mognat på sommaren, men även under vintern med frysta bär.
Instruktioner
- Blanda mjöl, florsocker och smör i matberedare eller på bakbord, Tillsätt äggulan och vattnet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Klä en pajform med löstagbar botten (25 cm i diameter). Ställ formen kallt i 30 minuter. Fäst kanten med folie. Förgrädda pajskalet i 200 gr, 10-15 min.
- Rensa och repa vinbären. Blanda dem med socker och potatismjöl.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner sockret. Vispa ytterligare någon minut. Häll vinbären i pajskalet och täck det hela med marängen. Grädda i 200 graders ungsvärme tills marängen fått fin färg, ca 15 min.
- Ät och njut!
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar