Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärspaj med maräng

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Går bra med svarta vinbär också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen full effekt (max 800 W), ca ½ min. Tillsätt mjöl, socker och salt. Rör i äggulan. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet i 225°C, ca 10 min. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare ca 1 min. Blanda i vinbären. Häll smeten i pajformen. Grädda i 150°C, ca 30 min.
  2. Servera pajen lätt avsvalnad överpudrad med florsocker och ev med en klick vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.