Detta är en härligt frisk och somrig paj. Det goda och knäckiga täcket av kokosflingor balanserar de syrliga bären utmärkt. Perfekt att servera efter en god middag!
Instruktioner
- Blanda smör, mjöl, socker och äggula i en matberedare med kniven isatt. Du kan även arbeta ihop degen för hand.
- Kavla ut degen så att den passar en springform, 24-25 cm i diameter. Tryck ut degen i formen och nagga den med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Gör fyllningen: Blanda bär, socker och potatismjöl. Fördela bären i pajskalet.
- Gör kokostäcket. Smält smöret i mikron eller i kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kokos och smält smör i sockersmeten.
- Bred kokostäcket över bärblandningen. Grädda pajen 25-30 minuter eller tills kokosen fått fin färg.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar