Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärspaj under kokostäcke

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta är en härligt frisk och somrig paj. Det goda och knäckiga täcket av kokosflingor balanserar de syrliga bären utmärkt. Perfekt att servera efter en god middag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, mjöl, socker och äggula i en matberedare med kniven isatt. Du kan även arbeta ihop degen för hand.
  2. Kavla ut degen så att den passar en springform, 24-25 cm i diameter. Tryck ut degen i formen och nagga den med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Gör fyllningen: Blanda bär, socker och potatismjöl. Fördela bären i pajskalet.
  4. Gör kokostäcket. Smält smöret i mikron eller i kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kokos och smält smör i sockersmeten.
  5. Bred kokostäcket över bärblandningen. Grädda pajen 25-30 minuter eller tills kokosen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.