Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsparfait

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Läcker och läskande är denna lätta parfait, som du gör på röda eller svarta vinbär allt efter tillgång och smak. Andra bär går förstås också bra att göra parfait på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa bären lätt och rör ihop dem med sockret, helst med elvisp, ca 10 minuter. Väljer du röda vinbär måste du repa dem först.
  2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden till hårt skum. Blanda äggsmeten med grädde och häll blandningen i en bunke. Ställ bunken i frysen ca 50 minuter.
  3. Ta ut bunken och vispa upp smeten igen. Varva ägg/gräddsmeten med bärmoset men RÖR INTE SAMMAN DET! Frys parfaiten i minst 6 timmar eller gärna 1 dygn.
  4. Doppa bunken ett ögonblick i hett vatten, så går det lättare att stjälpa upp den på serveringsfat. Garnera gärna med några bär.

Kommentarer (1)

  • liviasennis 22 december 2010

    Jättegott med röda vinbär! och jättelätt. Jag passerade vinbären för att ta bort fröna, eller vad man kaller dem för.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.