Vinbären ger en härlig friskhet till den söta kokosmarängen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett skum. Tillsätt resterande socker lite i taget och vispa till en fast maräng.
- Lägg åt sidan 30 g kokos till formen. Rosta resten i en teflonpanna under omrörning eller i ugn tills färgen är gyllene. Vänd försiktigt ner mjölet och den rostade, avsvalande kokosen i marängen.
- Häll ut smeten och bred den jämnt på ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm. Strö över resterande kokos. Grädda i ca 20 minuter.
- Ta ut plåten ur ugnen och stjälp upp kakan innan den svalnat på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från kakan. Låt den svalna.
- Vispa grädden. tillsätt florsocker och rör försiktigt ner vinbären. Bred grädden på bottnen och rulla ihop den. Rulla försiktigt så att den inte spricker.
- Skär rullen i önskat antal bitar och garnera med vinbär.
Publicerat den
23 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar