Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärstårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Läcker vinbärstårta som kan bakas avbåde färska och frysta bär. Den passar både till dessert och kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. UGN: 225*
  2. Hacka samman matfett och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. kavla eller kläm ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga och låt den stå kallt minst 15 min. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och blanda ner ströbröd, mandel och de till hårt skum vispade vitorna. Lägg bären i pajformen och bred fyllningen över. Grädda i ca 40 min i nedre delen av ugnen .Blir tårtan för mörk lägg över folie. Ät tårtan avsvalnad eller kall med grädde eller glass

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.