Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärstårta - en riktig sommartårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En färsk bärtårta hör sommaren till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret och tillsätt.
  2. Rör ned det kokande vattnet och häll smeten i smord och bröad liten långpanna eller avlång slät brödform.
  3. Grädda kakan i 180 grader, 20-25 minuter och känn efter med en sticka att den är riktigt torr. Beräkna den kortare gräddningstiden om kakan gräddas i långpanna. Låt kakan svalna.
  4. Skär den kalla kakan i bottnar och bred mosade och sockrade vinbär emellan. Täck tårtan med vispgad grädde och strö sockrade vinbär över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.