Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbakad klyftpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hittade denna roliga variant på klyftisar i ICA Buffé. Där rekommenderade de potatisen till grillat, själv hade jag den till stekt lax och vitvinssås, mums!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop vitt vin, dijonsenap, pressade vitlöksklyftor, torkade örter, olivolja och salt. Häll det över potatisen och blanda runt. Täck formen med folie. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta av folien och låt potatisen få färg i ytterligare 10–20 minuter. Rör då och då. Strö över lite flingsalt vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.