Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbladsdolmar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Dolmar med köttfärsfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj vinbladen och ta bort stjälkarna. Lägg dem i buntar. Färska vinblad kokas i saltat vatten. De konserverade kokas i enbart vatten. Lägg en bunt vinblad i taget i det kokande vattnet under en minut. Ta upp och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg vinbladen med den blanka sidan nedåt. Värm upp oljan, stek löken, lägg i köttfärsen, salta och krydda. Fräs det hela genomskinligt. Lägg i riset och låt stå tills oljan absorberats. Tillsätt kanel. Blanda i persiljan och den hackade tomaten.
  2. Lägg en tesked fyllning på vinbladets mitt. Vik bladet runt fyllningen. Placera dolmarna med skarven nedåt i en tjockbottnad gryta. Alla trasiga blad bör användas för att täcka pannans botten och vinbladsdolmarna. Skiva citronen och lägg dem ovanpå dolmarna. Häll över olja och kokande vatten så att allt täcks. Lägg lock på grytan och låt koka långsamt Sänk värmen, låt sjuda en timme. Låt dolmarna svalna i grytan. Lägg upp dolmarna på ett uppläggningsfat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Dara 11 mars 2008

    Jättegott , man kan även tillsätta lite mynta .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.