Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbladsdolmar fyllda med ris och russin

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

De här små dolmarna med saftig fyllning kommer att förföra gästerna från första stund. Vegetariska också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lökarna till fyllningen, hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken glansig. Häll i riset, fräs även det glansigt. Häll över 1 dl vatten, låt svälla under lock på svag värme ca 30 minuter.
  2. Rosta pinjenötterna gyllenbruna utan fett i en stekpanna.
  3. Skölj koriandern, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka smått. Blanda ner i riset med pinjenötter, russin och kanel.
  4. Skölj vinbladen under rinnande kallt vatten, torka av dem, ta bort stjälkarna. Lägg 2 vinblad ovanpå varandra (använd bara ett blad om de är stora) Lägg 1 rågad msk fyllning på vinbladens nedre halva, vik in bladsidorna och rulla ihop.
  5. Lägg de fyllda dolmarna i en vid kastrull, droppa över citronsaft, täck med vatten. Låt småkoka under lock på svag värme i ca 30 minuter. Ta av locken och låt dolmarna småkoka ytterligare 10-15 minuter, tills nästan all vätska har förångats.
  6. Låt vindolamarna svalna i resten av spadet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.