De här små dolmarna med saftig fyllning kommer att förföra gästerna från första stund.
Vegetariska också.
Instruktioner
- Skala och hacka lökarna till fyllningen, hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken glansig. Häll i riset, fräs även det glansigt. Häll över 1 dl vatten, låt svälla under lock på svag värme ca 30 minuter.
- Rosta pinjenötterna gyllenbruna utan fett i en stekpanna.
- Skölj koriandern, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka smått. Blanda ner i riset med pinjenötter, russin och kanel.
- Skölj vinbladen under rinnande kallt vatten, torka av dem, ta bort stjälkarna. Lägg 2 vinblad ovanpå varandra (använd bara ett blad om de är stora) Lägg 1 rågad msk fyllning på vinbladens nedre halva, vik in bladsidorna och rulla ihop.
- Lägg de fyllda dolmarna i en vid kastrull, droppa över citronsaft, täck med vatten. Låt småkoka under lock på svag värme i ca 30 minuter. Ta av locken och låt dolmarna småkoka ytterligare 10-15 minuter, tills nästan all vätska har förångats.
- Låt vindolamarna svalna i resten av spadet.
Publicerat den
31 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar