- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Nästan som en gryta Bourgignon från Frankrike fast utan kött. Vill du ha kött servera en stekt biff till.
Energi per portion: 393 kcal
9 g fett, 11 g protein och 50 g kolhydrater
Instruktioner
- Skala löken och skär av det yttersta på rotfästet. Skala rotfrukterna. Skär rödbetorna i klyftor, skiva morötterna och tärna sellerin.
- Fräs allt i smör några minuter. Häll i rödvin och vatten. Lägg i buljongtärningar, lagerblad, citronskal, timjan och salt. Koka under lock 10 min.
- Ansa och halvera svampen. Lägg i den och koka ytterligare ca 15 tills rödbetorna är mjuka.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och häll i den kokande grytan. Rör om, koka upp och smaka av.
- Servera med kokta haricots verts, yoghurt och pepparrot.
Publicerat den
3 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar