Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinkokta äpplen med mandelmasseglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbar och lättgjord efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

Koka vin, vatten, socker/honung och kanelstång tills 2/3 återstår. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg i en låg, vid kastrull. Slå den silade hopkokta vätskan över och sjud i några minuter tills äppleskivorna har mjuknat men fortfarande har spänst. Låt dem rinna av och varva skivorna i portionsformar eller i en större form. Låt glassen mjukna något, blanda ned mandelmassan och frys om igen. Stjälp upp äppleformarna/formen. Servera med glass och ett frasigt havreflarn. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.