Den klassiska söndagssteken blir extra god om den får ligga i en marinad före stekningen. Servera hasselbackspotatis och tomatsallad till steken.
Instruktioner
- Blanda samman marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll marinaden över. Förslut påsen och låt köttet marinera 8 - 24 timmar. Vänd på köttet ett par gånger.
- Ta upp köttet ur marinaden. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttet runtom tills det fått färg. Krydda det med salt och peppar. Häll på 1 dl av marinaden och stek köttet under lock ca 1 timme.
- Skiva champinjonerna och lägg ned dem i grytan. Stek köttet ytterligare ca 30 minuter eller tills det är lagom stekt. Späd ev med litet mer av marinaden.
- Låt köttet vila ca 15 minuter innan du skär upp det i skivor och serverar det med champinjonerna till.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkelt och gott