Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinmarinerad stek

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Den klassiska söndagssteken blir extra god om den får ligga i en marinad före stekningen. Servera hasselbackspotatis och tomatsallad till steken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll marinaden över. Förslut påsen och låt köttet marinera 8 - 24 timmar. Vänd på köttet ett par gånger.
  2. Ta upp köttet ur marinaden. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttet runtom tills det fått färg. Krydda det med salt och peppar. Häll på 1 dl av marinaden och stek köttet under lock ca 1 timme.
  3. Skiva champinjonerna och lägg ned dem i grytan. Stek köttet ytterligare ca 30 minuter eller tills det är lagom stekt. Späd ev med litet mer av marinaden.
  4. Låt köttet vila ca 15 minuter innan du skär upp det i skivor och serverar det med champinjonerna till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nilha 8 maj 2011

    Enkelt och gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.