Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinnande äppelpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

himmelriket!!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 200 grader, mixa ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg tryck ut den en form och låt vila i 30 min i kylen. Skala och kärna ut och skär äpplena. Mjukstek 3-4 miuter i smör i en kastrull, tillsätt socker kardemumma och citron. Ställ åt sidan . Toscasås: Skålla, skala oh mixa mandeln, smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och vetemjöl, därefter mald mandel och grädde. Ge blandningen ett rejält uppkok. Ställ åt sidan. Fördela äpplena i botten av pajformen. Täck äpplena med toscasmet och grädda pajen i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. När den har svalnat river man choklad och lägger lite bär på, servera med vaniljsås, glass eller grädde

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammasiv 5 september 2011

    Oh det var den godaste äppelpajen jag ätit min familj älskade den Tack för den en stark 5 + FÖR DEN PAJEN tack tack Hälningar Siv

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.