Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod paj med köttfärs, bacon, champinjoner, vin och goda kryddor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajen, tryck ut i pajform och grädda ca 10 minuter i 200 grader.
  2. Bryn färsen och det småbitsskurna baconet. Dela champinjonerna i bitar och bryn tillsammans med purjolök. Blanda ihop det med färsen och baconet. Häll på vinet och pressa i vitlök och kryddor, sist crème fraiche.
  3. Häll röran i pajskalet, strö över riven ost och grädda i 225 grader ca 20 minuter.
  4. Servera med bröd och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Amiie88 1 februari 2009

    Hej. Tänkte bara fråga om du tror att pajen smakar lika bra om man byter ut vinet, mot tex mjölk? =)

  • pia61 29 mars 2009

    Bjöd på denna igår, fantastiskt god! Gjorde en redning med vetemjöl så den inte blev så lös i konsistensen, 1½ msk.

  • moola 14 oktober 2009

    Denna paj lät hur god som helst. En fråga bara. har du färsk chili i eller pulver?

  • bibbi36 14 oktober 2009

    jag använder chilisås

  • Andkoch1 18 mars 2012

    Mycket gott! Hade i lite kantarellfond. Hade inte så mycket soja i, men blev ändå liiiite för salt, annars perfekt!

  • Endiliona 25 februari 2013

    Jag och min man tyckte om pajen, medan barnen bara satt och petade i maten. Vi hade matlagningsvin i istället för vanligt vin. Vuxenmat :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.