Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinterströmming

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En strömmingslåda med diverse rotfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skölj strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem med skinnsidan uppåt. Strö över salt och hackad persilja. Rulla ihop filéerna med köttsidan utåt. Skala kålrot, morot och palsternacka. Grovriv dem. Fräs rotfrukterna i matfett. Späd med vatten och buljongtärning. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Bottna en smord eldfast form med rotfruktsfräset. Lägg strömmingsrullarna ovanpå. Rör ut grädden med tomatpuré, timjan och eventuellt pressad vitlök. Häll grädden över strömmingsrullarna och ställ formen mitt i ugnen. Grädda ca 25 minuter. Bjud kokt potatis till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.