Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinterstrudel med fikon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Strudel är en sydtysk och österrikisk specialitet, en tunn deg rullad kring en läcker fruktfyllning. Den kommer bäst till sin rätt när den serveras ljummen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet i en skål och tillsätt salt, ägg, olja och vatten. Arbeta ihop till en deg med elvispens degkrokar. Knåda sedan degen fem minuter med händerna tills degen är blank och smidig. Vira in den i plastfolie och låt vila en timma i rumstemperatur.
  2. Hacka fikonen grovt. Skala päronen, skär dem i fjärdedelar och ta bort kärnhusen. Skiva fjärdedelarna tunt. Blanda fikon, päron, kanel och citronsaft i en skål. Smält 10 g smör i en gryta. Tillsätt ströbröd och mandel och bryn lätt. Låt svalna och blanda sedan ner strösockret.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut degen så tunt som möjligt på en mjölad kökshandduk. Dra sedan ut degen med händerna till en mycket tunn rektangel som är cirka 55x40 cm.
  4. Smält resten av smöret och pensla degen med hälften. Bred först på mandelblandningen och sedan päronblandningen. Lämna en ca 2 cm bred kant runt om. Rulla ihop strudeln från kortsidan med hjälp av handduken och för över strudeln till plåten.
  5. Pensla med resten av smöret och grädda i ugnen cirka 40 minuter. Ta ut strudeln och strö över florsockret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.